Frau am Pool mit Drink

After Holiday Beauty Tips

DIY recept med aloe vera

Sommar, sol, strand och hav – det låter som semester och återhämtning från den stressiga arbetslivet! Därtill kommer god mat, svalkande drinkar och njutningen av att bara få vara. Men när den älskade semestern är över tar man oftast inte bara med sig en återhämtad själ hem, utan även solbränna, torr hud och sprött hår följer med på hemresan. Som tur är går både hår och hud att få ordning på igen med hjälp av enkla tricks, och hur visar vi dig här i våra DIY skönhets-recept!

Strålande hud och välvårdat hår – även efter semestern

Frau am Pool mit Sonnenbrille

Även om semestern är bra för själen så lämnar den en del spår på hud och hår. Hår och hud skadas nämligen extremt av solstrålning, salt- och klorvatten och behöver däför extra mycket vård efter semestern. Det viktigaste är att ditt hår och din hud får lite vila efter semesterperioden. Låt bli att använda locktången, plattången & co ett tag. Du bör även undvika att gå till solarium direkt efter semestern.

Allround-talangen aloe vera

Aloe vera är en riktig stjärna bland helande växter och är särskilt omtyckt framför allt i kosmetika-branschen. Oavsett om det används i krämer, masker, peelingar, duschcremer… Aloe vera hör helt enkelt hemma i skönhetsprodukter. När barken och bladsaften avlägsnas kommer man åt den högkvalitativa aloe vera gelén. Växten innehåller över 200 bevisade aktiva ämnen som genom sin speciella ämneskombination gör den till en av de mest uppmärksammade helande växterna överhuvudtaget.

Aloe vera Pflanze

Våra favoritrecept med aloe vera

Aloe vera Gel im Glas

Hårkur med aloe vera och olivolja

Ingredienser

4 matskedar nu3 aloe vera juice

3 matskedar olivolja

1 tesked citronsaft

1 äggula

 

Anpassa mängden utefter hårlängden.

 

Användning

Blanda ihop alla ingredienser med en visp. Applicera masken på hår och hårbotten och massera in lätt. För att förstärka den vårdande effekten kan du täcka huvudet med plastfolie och sedan linda in i en handduk. Efter ca. 20 minuter sköljer du håret rent med ljummet vatten och ett milt schampo.

Ansiktspeeling med aloe vera och havregryn

Aloe vera Gel auf Löffel

 

Ingredienser

3 matskedar naturell yoghurt

2 matskedar havregryn

1 matsked nu3 aloe vera juice

1 tesked honung

 

Användning

Blanda den naturella yoghurten med aloe vera-juicen, rör i honung och till sist rörsockret. Massera in peelingen mjukt i ca. 1 minut på ren hy. Skölj sedan av med ljummet vatten.

 

Kvargmask med aloe vera och gurka

Quark mit Aloe vera

Ingredienser

½ gurka

2 matskedar kvarg

1 matsked nu3 aloe vera juice

 

Användning

Mixa gurkan till en puré och blanda sedan med kvarg och aloe vera-juice. Applicera masken jämnt över ansiktet och låt verka i ca. 10-15 minuter. Efter verkningstiden sköljer du rent ansiktet med varmt vatten.

Läppbalsam med aloe vera och honung

Aloe vera Gel und Pflanze im Glas

Ingredienser

1 tesked honung

1 tesked nu3 aloe vera juice

 

 

Användning

Blanda honung och juice tills de blivit en jämn massa. Applicera den vårdande cremen på läpparna och låt verka i ca. 10 minuter. Om du äter något snack under tiden kan du helt enkelt applicera ytterligare ett skikt.

Är du inget aloe vera fan? Här kommer skönhetstips med kokosolja, avokado och acai!