Pumpafröprotein

Får vi lov att presentera ditt nya veganska favoritprotein!

Kanske känner du redan till pumpafröprotein?

Protein med power – helt utan konstgjorda tillsatser, istället är pumpafröprotein veganskt, glutenfritt och 100 % naturligt! Och det naturliga proteinpulvret är inte bara intressant för idrottare. Pumpafröprotein är otroligt mångsidigt och redo att upptäckas, också i ditt kök. Vi visar vad detta kraftpulver kan åstadkomma.

nu3 Pumpafröprotein, Pulver, EKO, 500 g

Av ren natur! Proteinpulver av 100 % pumpafrön, från kontrollerat ekologisk odling, för din smoothie, i yoghurt, müsli eller soppor.

Produktdetaljer
149:-
(298:- / 1 kg)
Inkl. moms / frakt tillkommer

Vi erbjuder fri frakt på beställningar som överstiger 500 kr. Under 500 kr tillkommer 29 kr i fraktavgift.

Fullständigt naturligt och naturligtvis ekologiskt

Ja, det är sant – pumpafröprotein består till 100 % av pumpafrön! Utan smakförstärkare, inga  aromämnen, inga konserveringsmedel – för vem behöver dessa onödiga tillsatser? Pumpakärnor är ju av naturen redan otroligt goda. Den lätt nötiga men ändå inte för intensiva smaken kan kombineras med både söta och aromatiska, salta smaker. Och dessutom är vårt pumpafröprotein av bästa ekologiska kvalitet och särskilt skonsamt framställt!

alluminum pot full of pumpkin seeds

Vad innehåller pumpafröprotein?

Pumpafröprotein tillverkas av de urpressade pumpafröna, efter de har pressats på olja. Pumpafrön hackas, blötläggs i vatten, värms upp och pressas. Slutligen torkas massan skonsamt och mals. Resultatet är ett pulver med höga halter vegetabiliskt protein. Exakt hur höga? Hela 55 g per 100 g pulver! Och förutom protein innehåller pulvret alla essentiella aminosyror, enkelomättade och fleromättade fettsyror, är veganskt och gluten- och sockerfritt.

Psst, visste du detta?

Eftersom pumpafröprotein innehåller väldigt lite kolhydrater är det utmärkt att baka med, till exempel inom dieter som Low Carb- eller Paleo. Det är också en viktig proteinkälla för veganer. Ersätt gärna en del av mjölet i recept till bröd, kakor, muffins eller pannkakor med pumpafröprotein, eller blanda i en sked i din müsli, yoghurt, chiapudding, smoothie eller saft.

Inspiration: prova något nytt!

Vi är säkra på att pumpafröprotein kommer att få en fast plats i din kost! Vi vill gärna ge några tips om vad du kan trolla fram med med det veganska proteinet, så låt dig inspireras av våra receptidéer. Och kolla också in våra andra veganska proteiner!

Direkt från nu3-köket: veganska proteinpannkakor

Ingredienser för 1 portion:
25 g nu3 EKO pumpafröprotein
2 mogna bananer
2 msk mandelmos
80 ml kokosmjölk
40 g havregryn
50 g dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk nu3 EKO kokosolja
Bär som topping

 

Gör så här:
Mosa bananerna med en gaffel och blanda med mandelmoset och mandelmjölken. Rör i pumpafröprotein, havregryn, dinkelmjöl och slutligen bakpulver tills alla ingredienser är väl blandade. Värm kokosoljan och stek pannkakorna tills de får önskad färg. Lägg upp och dekorera med bär – färdigt!

Kraft för din workout: Pumpkin Spice Protein Shake

Ingredienser för 1 portion:
2 msk nu3 EKO pumpafröprotein
2 frusna bananer
200 ml mandelmjölk
1/2 citron
1 tsk honung (eller alternativt sötningsmedel)
1/2 tsk kanel
1/4 tsk färsk ingefära, riven
1 nypa muskat
Variant: 1 msk pumpapuré

 

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en mixer till en jämn puré. Om det blir för tjockt kan du späda på med lite vatten. Dekorera med kanel och njut drycken medan den ännu är iskall.