Naturkost: Hälsosam njutning!

Det finns ett sådant överflöd av naturkost i mataffärer, specialbutiker och på nätet att även den mest insatte kan förlora överblicken. Vilka produkter är nu verkligen helt naturliga? Kan man verkligen lita på allt som en förpackningstext utlovar? Och när det står att det är ekologiskt – är det verkligen det? Hos oss på nu3 kan du alltid vara säker på vad du köper – här granskar vi de naturprodukter vi har till försäljning.

Här hittar du naturprodukter i alla varianter: frukt, gräs, örter, rötter, frön, jord och t.o.m. mineralstenar. Därtill kan du upptäcka vårt sortiment av te, smoothies, safter och mycket mer! Med kunskap och erfarenhet kan våra experter ge dig den orientering du behöver för att uppfylla de önskemål du har om ett naturligt och hälsosamt näringsintag. Våra produkter är alltid märkta på ett tydligt och transparent sätt gällande innehåll och rekommendation av intag – så att du alltid kan vara säker på vad du faktiskt stoppar i dig och hur du gör det på bästa sätt! Ett enkelt sätt att tyda produktinnehållet är de lättförståeliga symboler som finns bredvid varje artikel i vår butik. De kan direkt meddela dig om det handlar om en produkt med naturliga ingredienser, ren naturkost eller om det t.o.m. är ekologiskt certfierat! Många av de naturprodukter som vi erbjuder bär nämligen den officiella eko-märkningen från EU. Andra kvalitetsmärken som finns på våra naturkostprodukter är exempelvis Naturland, NATRUE och Demeter.

Även när det kommer till enskilda mikronäringsämnen som vitaminer eller mineraler som i växter ofta inte förekommer i lika höga doser som i tillverkade produkter så förfogar naturkost ändå i regel över en väldigt hög biotillgänglighet. Det kommer sig av att i naturlig kombination med andra innehållsämnen från en växt, där bioflavonoider kan nämnas som ett av många exempel, kan kroppen betydligt bättre tillgodogöra sig ämnena jämfört med om man intar det i en mer eller mindre isolerad form. En god anledning således att börja med naturkost.

Upptäck enkla och bekväma sätt att tillgodogöra sig naturkostens enastående innehåll så att det blir ett kontinuerligt inslag i ditt välbalanserade och hälsosamma näringsintag. I vår blogg kan du hitta omfattande information om varje produkt och intressanta förslag om hur du bäst tillgodogör dig naturkosten. 

Naturlig mångfald

Bra att veta: Den som avstår från livsmedel med animaliska produkter eller konstgjorda tillsatser behöver inte vara orolig för att även behöva avstå från matglädje – tvärtom! Upptäck hur välsmakande och kreativ vegetarisk eller vegansk naturkost kan vara. I vårt breda sortiment finns både kända och okända varor såväl som naturprodukter från när och fjärran. Frön och oljor från ekologiska jordbruk kan göra underverk med sallader och såser och kan t.o.m. bistå dig då du bakar ett riktigt läckert bakverk! 

Att småäta när det kommer till naturkost är inte heller förbjudet. Nötter, torkad frukt och choklad från kontrollerade odlingar är inte enbart en läcker frestelse utan också välsmakande energileverantörer vid jobb, sport och mellanmål. Förresten: Drycker från naturkostområdet är inte bara törstsläckare utan även här näringsrika representanter av naturens mångfald!  Med våra naturliga, aromatiska tesorter från hela världen får inte bara kroppen, utan även själen, den uppmuntran den behöver.

Som du vid det här laget redan förstått erbjuder nu3 en mångfald av naturprodukter för varje tillfälle som kan tänkas uppstå i vardagen – varmt välkommen in till vår butik!