Sekretesspolicy

Det glädjer oss att du är intresserad av våra erbjudanden och vi tackar för ditt förtroende. Förtroende är av yttersta vikt för oss och därmed även skyddet av dina personuppgifter när du använder vår webbplats. Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt och följer givetvis alla relevanta lagar. 

1. Insamling, bearbetning och användande av data

Du kan besöka vår webbplats www.nu3.se utan att använda personliga inloggningsuppgifter. I så fall sparas endast namnet på din internetleverantör, sidan du anlände från och namnet på de begärda filerna. Sådan information hjälper oss att kontinuerligt förbättra vårt erbjudande. Du förblir anonym såvida du inte frivilligt väljer att logga in med användarnamn och lösenord. Uppgifter om dig samlas endast in med ditt medgivande, till exempel när du öppnar ett användarkonto eller registrerar dig för mottagande av vårt nyhetsbrev. De uppgifter som då kan samlas in är:

  • Titel
  • För- och efternamn
  • Kön
  • Adress
  • E-postadress
  • Födelsedatum
  • Kortuppgifter (vid kortbetalning)
  • Köphistorik

Sådana uppgifter används för att genomföra dina beställningar samt för analyser i syfte att kunna ge bättre erbjudanden och service. Uppgifterna sparas i samband med den registrering du genomför vid din första beställning eller vid användning av vissa funktioner på webbplatsen. Du skapar då ett användarkonto som tilldelas dina uppgifter. För kontot väljer du ett användarnamn och ett lösenord, och du accepterar att behandla dessa konfidentiellt. Det är upp till dig att hantera dessa personliga uppgifter på ett konfidentiellt sätt och du bör inte lämna ut ditt lösenord till någon annan. Vi åtar oss inte något ansvar för missbruk av lösenord, såvida inte missbruket är vårt fel. Genom att registrera ett användarkonto eller att registrera dig som gäst, samtycker du till behandling av dina uppgifter i enlighet med denna integritetspolicy. Detta samtycke kan när som helst återkallas.


Genom att kryssa i "Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet" eller "Registrera dig" kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Vi kommer då att skicka mail med information om till exempel nya produkter till din e-postadress. Du kan när som helst avbeställa prenumerationen via ditt användarkonto eller via en länk i nyhetsbrevet. Följande samtycke har du uttryckligen gett oss och vi har loggat ditt samtycke. Enligt tysk lag (Telemediengesetz) är vi skyldiga att logga ditt samtycke för att kunna uppvisa det vid behov. Ditt samtycke kan när som helst återkallas. Samtycket lyder "Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet (du kan när som helst avregistrera dig)".

2. Rätt till information 

Enligt tysk personuppgiftslagstiftning (Bundesdatenschutzgesetz) finns rätt till fri information om uppgifter om dig som sparas hos oss, liksom om nödvändigt rätt att ändra, spärra eller tömma dessa uppgifter. För sådana önskemål, vänligen vänd dig direkt till oss. Kontaktuppgifter finns på längst ned på sidan.

3. Utlämnande av personuppgifter

Vi lämnar inte ut personuppgifter till tredje part, såvida inte:

  • utlämnande ska ske till ett tjänsteföretag i syfte att genomföra beställning (logistikpartner, betalningssystemspartner), eller
  • vi har fått ditt samtycke till att lämna ut dina uppgifter eller det är tillåtet enligt lag; ditt samtycke kan alltid återkallas

För att kunna erbjuda ett brett utbud av olika betalningssätt måste vi kunna skydda dig och oss från missbruk och bedragare. Vår partner för fakturabetalning, Klarna, genomför en kreditbedömning, och vid godkänd kredit överlåts fordran avseende köpet på Klarna som därefter ansvarar för avisering och betalningsmottagning. Klarna pantsätter i detta skede nämnda fordran hos Nordea Finans Sverige AB.
Transaktioner med bank- eller kreditkort handhas av vår betalningspartner Payone för att garantera snabb och säker betalning. Payone uppfyller samtliga krav för PCI-DSS samt innehar SSL-certifikat.

4. Cookies

Vi använder cookies för att göra vår webbplats effektivare, lättare navigerbar och säkrare för våra kunder. Cookies är små textfiler som för vår server identifierar din dator som en unik användare, då du besöker vissa sidor, och de lagras av din browser på din dators hårddisk. Det ger oss ett statistiskt värde då vi kan mäta sidträffar och navigation på sidan. De flesta är ”session cookies” som lagras i datorns primärminne och försvinner när webbläsaren stängs. Cookies kan alltid blockeras av dig med hjälp av inställningar i din webbläsare, detta kan dock innebära att visa funktioner på vår webbplats slutar att fungera.

5. Användandet av Google Analytics

Denna webbsida använder sig av Google Analytics, en web-analyserande service från Google Inc. (“Google”). Google Analytics använder cookies, som är textfiler på din dator, för att hjälpa webbsidan att analysera hur användarna navigerar på sidan. Informationen som genereras av cookien (inkl. din IP-adress) kommer att föras över till och lagras av Google på servrar i USA. Google kommer att använda denna information för att utvärdera hur du använder webbsidan, sammanställa rapporter kring aktiviteten på webbsidan och ordna med annan service rörande webbsideaktivitet och internetanvändande. Google kan också överföra denna information till tredje part, om det är föreskrivet i lag, eller där tredje part behandlar informationen å Googles vägnar. Google för inte samman din IP-adress med någon annan data som lagras av Google. Du kan avsäga dig användandet av cookies genom att ställa in detta på din browser, var dock medveten om att detta begränsar hur du kan använda dig av Sidan. När du använder dig av Sidan, samtycker du till att uppgifter om dig kan processas av Google på de sätt som beskrivits ovan.

6. Användandet av Google Adsense

Denna webbplats använder Google AdSense, en tjänst för reklam från Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder cookies, som är textfiler på din dator, för att hjälpa webbsidan att analysera hur användarna navigerar på sidan. Google AdSense använder också så kallade web beacons (osynliga bilder), genom dessa kan besökstrafiken utvärderas. Informationen som genereras av cookien och web beacons (inkl. din IP-adress), samt annonsformat kommer att föras över till och lagras av Google på servrar i USA. Google kan också överföra denna information till tredje part, om det är föreskrivet i lag, eller där tredje part behandlar informationen å Googles vägnar. Google för inte samman din IP-adress med någon annan data som lagras av Google.

Du kan avsäga dig användandet av cookies genom att ställa in detta på din browser, var dock medveten om att detta begränsar hur du kan använda dig av Sidan. När du använder dig av Sidan, samtycker du till att uppgifter om dig kan processas av Google på de sätt som beskrivits ovan.

7. Användning av Facebook social plugins

Den här webbsidan använder social plugins (“plugins”) från Facebook.com, ägt av Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Dessa plugins känns igen med hjälp av en Facebook-logga eller så får du informationen “Facebook Social Plugin”. För att se en komplett lista av alla social plugins, vänligen gå till developers.facebook.com/plugins.
När du besöker en av våra sidor med social plugins, så upprättar din browser en direktkoppling till Facebooks servrar. Facebook för över innehållet till din browser, vilken bäddar in detta i webbsidan. I detta syfte, överförs den besökta sidans internetadress (inkl din IP-adress) till en USA-baserad Facebook-server, där datan lagras. Detta inträffar även om du inte har ett Facebook-konto eller för tillfället inte är inloggad på Facebook.
Om du är inloggad på Facebook, så kan ditt besök läggas till ditt Facebook-konto. Om du interagerar med plugins, t.ex. genom att klicka på “gillar”, eller genom att skriva en kommentar, så förs motsvarande information över från din browser direkt till Facebook och lagras där. Informationen kan alltså publiceras på Facebook och visas för dina vänner på Facebook. Om du är medlem på Facebook och inte vill att Facebook ska koppla ihop data från besökta sidor till din personliga data som redan finns lagrad på Facebook, ber vi dig logga ut från Facebook innan du besöker vår webbsida. Du kan också blockera Facebooks social plugins genom att använda add-ons till din browser, som t.ex. “Facebook blocker”. För mer information angående syftet bakom detta, mängden data som samlas av Facebook och hur den används, samt dina rättigheter, vänligen besök Facebook’s

8. Användande av Google+ Social Plugins

Den här webbsidan använder social plugins (“plugins”) från Google Plus, ägt av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA Google Plus. Dessa plugins känns igen med hjälp av en +1-logga. När du besöker en av våra sidor med en sådan plugin, så upprättar din browser en direktkoppling till Google Plus servrar.
Om du har ett konto hos Google Plus kan ditt besök på vår webbplats spåras av Google Plus. Dessutom får Google Plus information från dig när du använder en plugin, till exempel genom att klicka på "+1"-knappen, eller genom att lämna en kommentar. Vi villpåpeka att vi inte har något inflytande över innehållet i plugins och överföringen av information till Google Plus. I sekretesspolicyn från Google Plus hittar du detaljerad information om omfattningen, natur, syfte och behandling av data. Där hittar du också information om rättigheter och inställningsmöjligheter för att skydda din integritet på Google Plus. Om du loggar ut innan du besöker vår webbplats på Google Plus och eventuellt ta bort cookies, kan du förhindra att Google Plus samlar in information under ditt besök på vår hemsida.

9. Lagring och tillgänglighet till kontrakttext

I samband med beställning sparar vi kontrakttexten och skickar dig orderdata samt köpvillkor (som länk) via e-post. Villkoren kan du även se här. Om du har skapat ett användarkonto kan du se dina tidigare beställningar i kontot. Har du inget konto kommer din orderdata av säkerhetsskäl inte längre vara tillgängliga på internet.

10. Förbehåll för ändringar

Vi förbehåller oss rätten att när som helst justera ovanstående sekretesspolicy i enlighet med gällande rättsliga krav. Berlin, februari 2014.

11. Kontakt och övriga frågor

För frågor om insamling, bearbetning eller användning av personuppgifter och utlämning, rättelse, blockering eller radering av data såväl som att återkalla ett godkännande, vänligen kontakta:

nu3 GmbH
Brückenstr. 5
10179 Berlin
Tyskland

E-post: info@nu3.se